Get Adobe Flash player

Keresés

Legújabb fényképek

A szirmabesenyői görögkatolikusok 51 fővel, június utolsó hétvégéjén Debrecen kedvelt kirándulóhelyén, Debrecen-Halápon, a hármashegyaljai erdei iskola épületeiben, és a mellette fekvő szabadtéri színpadot körül ölelő hatalmas tisztáson táboroztunk.  Pénteken reggel 8 órakor indult az autóbuszunk Tiszaújváros érintésével (ahol a csodálatos gk. templomot látogattuk meg) a hajdúnánási termálfürdőbe. A hideg és borús idő ellenére a meleg vizű strandnak köszönhetően kellemesen indult a hosszú hétvége. A Halápi iskolához érkezve már a nap is kisütött, s a kirándulásunk további két napján ragyogó, meleg idő szegődött mellénk. A pénteki vacsora után éjszakai túra keretében a hármashegyi kilátóhoz látogatunk el. A foszforeszkáló karkötőkkel felszerelt gyerek sereg számára, sokat emlegetett eseményként őrződik meg a túra. Másnap, szombaton a Debrecen-csapókerti Görögkatolikus Egyházközség által szervezett családi-napon vettünk részt.

Az egyházközségek híveit a találkozási, ismerkedési lehetőségen túl színes programok szórakoztatták, amelyek között mindenki kedvére válogathatott.  A fiúk sokasága szájtátva figyelte a rendőrkutyás bemutatót, a legkisebbek a Duó Trió gólyalábas előadásának örültek, de voltak, akik lovagolni, „ugrálóvárazni”, fogatozni, íjászkodni, vagy éppen horgászni akartak. A főzőverseny végül döntetlennel zárult, minden bogrács első minősítést kapott a fogyasztóktól. Volt olyan, ami még el sem készült már el is fogyott. (A cikk folytatódik a bővebben gombra kattintva)

(A képeket ide kattintva nézheti meg)

 

Vasárnap nagy öröm volt mindannyiunk számára, hogy a Debrecen-csapókerti Görögkatolikus Egyházközség alapításának tizenötödik évfordulóját együtt ünnepelhettük a helyiekkel. A búcsúi szent liturgiát a szirmabesenyői parókus vezette,  az ünnepi szónok pedig Papp Miklós nyíradonyi parókus atya volt. Az ünnepi szent liturgiát követően minden jelenlévőt megvendégeltek. A szirmabesenyőiekről kiváltképpen is figyelmesen gondoskodtak, hiszen sokan már Rómába is együtt zarándokoltak, és ismerősként köszönthették újra egymást. Az ebéd után még ráérősen múlattuk a barátok között az időt, s megértettük, hogy miért mondja a Zsoltáros: „Ó mily szép ha a testvérek együtt időznek.”

Facebook

Elérhetőség

Levélcím:
3711 Szirmabesenyő, Iskola utca 26.

Parókus:  dr Szarka János 

Telefonszám:  (46) 421-691

Tanácsadási alkalmak

Tanácsadási alkalmak:

 A tanácsadások igénybe vehetők a fenti projekt felnőtt fiataloknak- és a családcsoportnak tartott foglalkozásai kapcsán (2012 szeptemberétől – 2013 májusáig minden hónap 3. és 4. péntekjein 16,30-20,30 óráig).

 Szívességcsere központ

Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség a Szirmabesenyői Páli Szent Vince Szeretetszolgálattal együttműködve szívességcsere központot működtet a Szeretetszolgálat Szirmabesenyő Kossuth u. 3. sz. alatt lévő épületében. A szolgáltatás igénybe vehető a projekt időtartama alatt; hetente keddi napokon 14 – 16 óra között.

Bővebben...

Az oldalon lévők

Oldalainkat 23 vendég és 0 tag böngészi


"Hittel a szirmabesenyői családokért" nyertes projekt.
Kedvezményezett neve: Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség
Pályázat címe: Hittel a szirmabesenyői családokért
Azonosítószám: TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-0192