Get Adobe Flash player

Keresés

Legújabb fényképek

Bicikliúttal kezdődött az a május 1-jei nap, amikor egy 68 fős csapattal indultunk útnak. Szirmabesenyőben a gk. templom előtt gyűlt össze a tömeg, melyhez Sajókeresztúron is csatlakoztak. Így értük el a 68-as létszámot.

János Atya - a sor elején - autójával nekünk pont megfelelő tempót diktált. Így érkeztünk Sajóecsegre, ahol egy „Parakliszt” végeztünk, melyet az énekfüzetből mi is kísérni tudtunk. A Boldva határára való eljutás kissé fárasztóbb volt, hiszen a két falu közti távolság nagyobbnak bizonyult…

Mikor megérkeztünk Boldvára, tartottunk egy pár perces pihenőt – miközben ihattunk pár kortyot. Egy kis földút köti össze a falut egy kis tavacskával, melyet „A boldvai-tó” néven emlegetnek. Megérkezésünkkor mindenki keresett egy magának megfelelő helyet, ahol később elfogyaszthatta a sült hagymás virslijét. Aki akart, még szalonnát is csepegtethetett kenyerére.

A csoportok vetélkedőjét közös éneklés zárta, miközben a gyerekek biciklijükkel köröztek a tó körül.

Én – mint mindig – hoztam a fényképezőgépem, hiszen a videókat felhasználva hangulatos kisfilmet készítek a tó élővilágáról. Hazafelé a Nap már lejjebb vándorolt az égen, így hát kellemesebb fuvallat simogatta arcunkat, miközben sok élménnyel gazdagabban tértünk vissza haza, s a magányos, sárga égitest mosolyogva hanyatlott a dombok mögé…

Halmai Levente (14 éves)

Facebook

Elérhetőség

Levélcím:
3711 Szirmabesenyő, Iskola utca 26.

Parókus:  dr Szarka János 

Telefonszám:  (46) 421-691

Tanácsadási alkalmak

Tanácsadási alkalmak:

 A tanácsadások igénybe vehetők a fenti projekt felnőtt fiataloknak- és a családcsoportnak tartott foglalkozásai kapcsán (2012 szeptemberétől – 2013 májusáig minden hónap 3. és 4. péntekjein 16,30-20,30 óráig).

 Szívességcsere központ

Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség a Szirmabesenyői Páli Szent Vince Szeretetszolgálattal együttműködve szívességcsere központot működtet a Szeretetszolgálat Szirmabesenyő Kossuth u. 3. sz. alatt lévő épületében. A szolgáltatás igénybe vehető a projekt időtartama alatt; hetente keddi napokon 14 – 16 óra között.

Bővebben...

Az oldalon lévők

Oldalainkat 30 vendég és 0 tag böngészi


"Hittel a szirmabesenyői családokért" nyertes projekt.
Kedvezményezett neve: Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség
Pályázat címe: Hittel a szirmabesenyői családokért
Azonosítószám: TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-0192