Get Adobe Flash player

Tanévnyitó miseA programokról készült képeket  ide kattintva (szeptember 8), valamint a szeptember 9-i képeket ide kattintva tekintheti meg, vagy a Képek/2012 menüpont alatt is megtalálja.    

    Mint minden év szeptemberében, így idén is, ebben a hónapban megkezdődött az iskolai tanév. Egyházunk nagy gondot fordít arra, hogy ilyenkor megáldja a diákokat, erőt adva nekik keresztény hitük gyakorlására, annak megvallására, valamint találkozási lehetőséget adjon a kisebb és nagyobb diákoknak, hogy megtapasztalják, nincsenek egyedül hívőként a környezetükben.   

Ezen indíttatásból került megrendezésre az elnyert TÁMOP pályázat ”Hittel a szirmabesenyői családokért” 2. rendezvényeként a Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség szervezésében a két napot felölelő programsorozat, melyen kicsik és nagyok, sőt a felnőttek is megtalálták a maguknak érdekes programot.

Szombat

    délután 15:30 perckor kezdődött a program, melyen

  • a diákok játékos sportversenyeken, szülő-gyermek focin vehettek részt,
  • Jampi bohóc ajándékozta meg a gyermekeket egy-egy mesterien megformált lufival.
  • idén éppen szeptember 8-ára, Szűz Mária születésnapjára esett a tanévnyitó ünnepség első napja. Ezen az ünnepen főleg a felnőttek számára17:15-től utóünnepi nagy vecsernyén (Nagy Alkonyati Istentisztelet) vettünk részt, melyben még énekeltük az ünnepi, Mária születéséhez kapcsolódó énekeket, de vasárnap előestéje szerint már a másnapi feltámadási énekek is elhangzottak.
  • További lelki felkészülés volt a gyermekek és felnőttek részére a gyóntatás a vecsernye alatt.
  • 18:00-tól kezdődött az ünnepi Szent Liturgia.

 

    Az együtt éneklés, az egyik legcsodálatosabb formája az Isten dicsőítésének. Mindig örömmel tölt el, amikor hallom a híveket szívből-torokból énekelni.

    A Szent Liturgia után nem értek véget az aznapi programok, hanem a templomból kilépve terített asztal várt bennünket a templommal szembeni kis réten, melyet ügyes kezek fűnyírógépekkel ismét szép gyeppé alakítottak.

    Mindenki megelégedésére szolgált az igazán ízletes babgulyás leves, valamint a kedves felszolgálás, és az előkelő sütemények. Édesanyák ölükben kisgyermekükkel, vagy egymás mellett az egész család, fogyasztották a finom étkeket.

    Az elmaradhatatlan tábortűz ismét felélénkítette a gyermekeket, ekkor előkerült két gitár is, amikkel először a kisgyermekeknek katolikus gitáros énekeket énekeltünk, majd amikor a gyerekek ismét egy táborba verődtek és hol itt, hol ott tűntek fel, mi felnőttek is énekeltünk.

    Így ért véget a szombat délutáni program. A családok hazafelé indultak, elpakoltunk, és vártuk a vasárnapot.

Vasárnap:

  • 9:00-kor kezdődött a feltámadás ünnepére felkészítő Utrenye (Reggeli Istentisztelet), amely szertartás alatt folyamatosan érkeztek a hívek, feltöltve a padokat.
  • 10:00-kor, amikor a pap végigtömjénezte a templomot, a kisgyerekek már elöl ültek, néhány pici baba még az anyjuk ölében, nagyobbak pedig szüleik mellett.
  • A Liturgián a könyörgésekkel segítségül hívtuk a Szentlelket a tanévkezdőkre, majd az elbocsátó áldás előtt dr Szarka János atya szenteltvízzel is meghintette a jelenlévő fiatalokat.

     Úgy érzem a Szentlélek már akkor előkészítette az Ő elképzelését, amikor megnyertük ezt a TÁMOP-os pályázatot, hogy a mi munkánkat is beletéve Ő működjön bennünk, és vezessen bennünket és főleg a fiatalokat az igaz hitre, tanúságtevő keresztény életre.

 

A programokról készült képeket  ide kattintva (szeptember 8), valamint a szeptember 9-i képeket ide kattintva tekintheti meg, vagy a Képek/2012 menüpont alatt is megtalálja.

 

Facebook

Keresés

Elérhetőség

3711 Szirmabesenyő,
Iskola utca 26.

Parókus:  Polyák Imre
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonszám:  (46) 421-691

Az oldalon lévők

Oldalainkat 13 vendég és 0 tag böngészi


"Noé bárkájának építése Szirmabesenyőn" nyertes projekt.

Kedvezményezett neve: Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség
Pályázat címe: "Noé bárkájának építése Szirmabesenyőn"
Azonosítószám: EFOP-1.3.7.-2017-00029
2018.02.01-2021.01.31."Hittel a szirmabesenyői családokért" nyertes projekt.
Kedvezményezett neve: Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség
Pályázat címe: Hittel a szirmabesenyői családokért
Azonosítószám: TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-0192