Get Adobe Flash player

Minden év december 31. az öröm és mulatás napja, hiszen magunk mögött hagyjuk az Óévet és elkezdődik az új naptári év, mely világszerte nagy esemény. Ekkor számot tartunk, mit értünk el az előző évben és a fogadalmak ideje is az éjfél utáni időszak.

Szirmabesenyőben 2012. december 31-én 17 órakor a görög katolikus templomban gyűltünk össze hálaadó Szent Liturgián részt venni fiatalok, felnőttek és idősebbek. A Liturgián elhangzott könyörgésekkel és az utána elhangzott dicsőítő énekkel (Nagy Doxológia) hálát adtunk az elmúlt évért Istennek. Ha nem is könnyen, de meg kell próbálni azt is megköszönni, - azért is hálát adni, - ami fájt, ami nehézséget jelentett az év során. (fényképek megtekintéséhez kattintson ide)

Ezután 19 órakor a Napköziotthon Rendezvényházban gyűltünk össze ismerősök, barátok, hogy együtt táncoljunk át a következő évbe.

A közös ünneplés révén még közelebb kerülhettek egymáshoz a helyi családok. Tekintettel arra, hogy a program helyben valósul meg, a miskolci programok helyett kínáltunk alternatívát.

A zenéről egy magas színvonalon játszó együttes gondoskodott. Természetesen nem maradt el a nyitóbeszéd sem, ahol dr. Szarka János atya mondott pár szót az ott lévőkhöz, amelyben ismertette a nyertes projektünk következő eseményeit is.

A vacsora idejére a zenekar halkabban és odaillő zenét játszott. Igazán jóízűen fogyasztotta el mindenki a pincérek által kihordott étkeket.

A táncon kívül sor került egy fiatalokból álló táncegyüttes koreográfiájára is, amely nagy elismerést aratott, az egyik szép hangú fiatal hölgy énekével egyetemben.

Ismét tánc következett, melyre különösebben senkit sem kellett buzdítani, hiszen akik eljöttek, mindannyian várták ezt az alkalmat.

A korosztályt tekintve az egészen kisgyermekektől a szépkorúakig mindenki képviseltette magát.

Éjfélkor tombolára került sor, melyben szép nyeremények vártak jövendőbeli gazdáikra.

Utána ismét kifulladásig tánc következett.

Igazán jól éreztük magunkat, nagy várakozással vagyunk a január 26-án megrendezendő görög katolikus farsangi bálunk felé is.

Facebook

Keresés

Elérhetőség

3711 Szirmabesenyő,
Iskola utca 26.

Parókus:  Polyák Imre
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonszám:  (46) 421-691

Az oldalon lévők

Oldalainkat 6 vendég és 0 tag böngészi






"Noé bárkájának építése Szirmabesenyőn" nyertes projekt.

Kedvezményezett neve: Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség
Pályázat címe: "Noé bárkájának építése Szirmabesenyőn"
Azonosítószám: EFOP-1.3.7.-2017-00029
2018.02.01-2021.01.31.



"Hittel a szirmabesenyői családokért" nyertes projekt.
Kedvezményezett neve: Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség
Pályázat címe: Hittel a szirmabesenyői családokért
Azonosítószám: TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-0192