Get Adobe Flash player

EFOP programunk keretében 2020-ban is felkerestük az egyedül élőket és próbáltuk őket lelkileg segíteni is. A karácsony közeledtével fontossá válik a várakozás örömének megélése. Sajnos most a pandémia időszakában, amikor a második hullám is eljött és az emberek korlátozások között élnek, különösen fontos az egymásra figyelés. Az egyedülállókat és időseket nagyon megviseli a bezártság és félelem. 30 embert kerestünk fel és adtuk át az ajándékokat. Többen örültek a látogatásnak és lelki támogatásnak.

Dr. Szarka János parókus atya, mentálhigiénés szakember, szociális végzettségűek látogattak, önkéntesként. Kis műsort is szolgáltattuk, versben és a karácsonyi ajándékcsomagba is tettünk üzenetet.

Karácsonyi köszöntő

Kik e háznak lakói vagytok

Isten áldása maradjon rajtatok

Legyen mindig borotok, búzátok

Ékesítse mennyből arany koronátok.

Tiszta szívemből kívánom az egész háznépnek.

Az adventi lelki felkészülés közvetített gondolati:

Karácsony az ajándékozás ünnepe! Karácsonyfa állítás, ajándékozás, mindezek gyermekkorunk meghatározó élményei. Azonban a karácsonyi ajándékozás nem egyoldalú dolog. Nemcsak egymást ajándékozzuk.

meg, ember-embertársát, hanem Isten is ad ajándékot. Erre az ajándékra is nagyon kell figyelnünk!

„Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta érte…!” (vö.1Jn 4,7-11) Tehát Jézus személye a nagy ajándék és végtelenül értékes is, hiszen azt jelenti ez, hogy velünk van az Isten. Az ő bátorító jelenléte adja számunkra a békét, ha elfogadjuk Jézust, Isten ajándékaként!

Minden karácsonyi esemény egyben JEL is számunkra! Elsősorban a körülmények: a szegénység, az egyszerűség! Majd a gyermek, a magárahagyatottságában, esetlenségében. Abban, hogy ápolásra szorul, hogy oltalomra szorul. Mi ebben a jel? - kérdezhetjük. Az ember mindig nagyot vár A szerény, az egyszerű, a jelentéktelen nem elégít ki. Nem figyel rá. Ez sok ember letérít az üdvösség útjáról. Pedig az egyszerű és jelentéktelen dolgok révén nyilvánulnak ki Isten csodálatos dolgai! Lám Jézus szegényes istállójában, gyermekként jött közénk. Mégis ez az esemény a kezdőpontja időszámításunknak! A karácsonyi ajándék, még a legegyszerűbb is, mindig szívet melengetően kedves! Legyen a karácsonyunkban Jézus szívesen fogadott ajándék! Fogjuk fel teljes horderejében az isteni üzenetet: Velünk az Isten!

További képek ide kattintva elérhetőek.

Facebook

Keresés

Elérhetőség

3711 Szirmabesenyő,
Iskola utca 26.

Parókus:  Polyák Imre
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonszám:  (46) 421-691

Sticky Banners

Az oldalon lévők

Oldalainkat 6 vendég és 0 tag böngészi


"Noé bárkájának építése Szirmabesenyőn" nyertes projekt.

Kedvezményezett neve: Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség
Pályázat címe: "Noé bárkájának építése Szirmabesenyőn"
Azonosítószám: EFOP-1.3.7.-2017-00029
2018.02.01-2021.01.31."Hittel a szirmabesenyői családokért" nyertes projekt.
Kedvezményezett neve: Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség
Pályázat címe: Hittel a szirmabesenyői családokért
Azonosítószám: TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-0192