Get Adobe Flash player

A majálist kerékpáros túrával az idén különleges körülmények között rendeztük meg. A világjárvány hatással volt a programra, amely az EFOP projekt keretében valósulhatott meg. A családok nagy elővigyázatossággal gyülekeztek Szirmabesenyőben a templom előtti téren. A programon 51 fő vett rész. 10 órakor indultunk a túránk első állomáshelyére Sajókeresztúrba. A biztonságot a kerékpárosoknak autók biztosították, akik a menet elején és végén kísértek minket. Minden kereszteződésnél irányították a forgalmat számunkra, így a résztvevők nyugodtan kerékpározhattak a kerékpáros túra során.

Sajókeresztúrba a Szent Kereszt felmagasztalása templomhoz biztonságban megérkeztünk. A templomban parakliszt végeztünk Dr. Szarka János parókus atya celebrálásával. A templomban a családok ülhettek együtt és a programra maszkokat is biztosítottunk a járványügyi szabályoknak megfelelően minden résztvevőnek.

Parókus atya prédikációjában a következőket mondta:

„Kedves Testvérek! A májusi ájtatosság evangéliumában Mária meglátogatta rokonát, Erzsébetet, aki már hat hónapja áldott állapotban volt keresztelő Szent Jánossal. Sietett megbizonyosodni róla, hogy Gábor arkangyal igazat mondott-e neki, amikor Jézus Szentlélektől való foganását hírül vitte. Erzsébetet látva meggyőződött a híradás igaz voltáról.”

Ma mi is kerékpáros zarándoklat keretében jutottunk el a sajókeresztúri templomba. Május utolsó szombatján, Pünkösdöt megelőző nap könyörgünk Máriához, égi édesanyánkhoz, hogy reménykedve várhassuk az Ő égi pártfogását ebbe a járványtól sújtott világunkba és nehézségekkel terhes életünkre.

Parókus atya egy tanmesét is mondott számunkra. A giliszta és a hernyó egymás mellet csúszik. A hernyó időnként fel-fel emeli a fejét, mire a giliszta megkérdezi. – Minek emelgeted fel a fejedet. – Jön a válasz: Azért nézegetek fölfelé, hogy ha majd felemelkedem a föld fölé, tudjak tájékozódni. – Nem lesz abból semmi, mondja a giliszta és belefúrja magát a földbe. A hernyó pedig kikel a bábjából és pillangóként fölemelkedik a levegőbe.

Pünkösd szombatján mi is fölfelé nézünk, mert várjuk, hogy holnap eljön közén a Szentlélek, akit a mennybement Krisztus megígért tanítványainak. Ő lesz a Vigasztaló, az Igazság-lelke, aki segít életre váltani Krisztus tanítását: „Aki magát út, igazság és az életnek” nevezte. A Szentlélek megerősítését várjuk, hogy általa a krisztusi igazság szerint élve, életünk útja célba találjon, kiteljesedhessen az örök életben!

Paraklisz elvégzése után tovább indultunk a következő állomáshelyünkre.

Pihenőt tettünk a Sajókeresztúr főterén, ahol a gyerekek a játszótéren jól érezték magukat. Többen lesétáltak a Sajó folyóhoz is.

A pihenő alatt a családok 3 féle jégkrémből választhattak. Az üdítő pihenés után tovább indultunk Sajóecsegre.

Visszafelé az idő már beborult és szemetelt az eső.

Miután mindenki megérkezett a cateringet nem együtt fogyasztottuk el, hanem érintésmentesen osztottuk ki a családoknak és azt együtt fogyaszthatták el.

A majális rendkívüli közösségi élményt jelentett a családoknak, akik a járványhelyzet miatt először mozdultak ki otthonról.

További képek ide kattintva tekinthetőek meg.

Facebook

Keresés

Elérhetőség

3711 Szirmabesenyő,
Iskola utca 26.

Parókus:  Polyák Imre
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonszám:  (46) 421-691

Sticky Banners

Az oldalon lévők

Oldalainkat 28 vendég és 0 tag böngészi


"Noé bárkájának építése Szirmabesenyőn" nyertes projekt.

Kedvezményezett neve: Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség
Pályázat címe: "Noé bárkájának építése Szirmabesenyőn"
Azonosítószám: EFOP-1.3.7.-2017-00029
2018.02.01-2021.01.31."Hittel a szirmabesenyői családokért" nyertes projekt.
Kedvezményezett neve: Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség
Pályázat címe: Hittel a szirmabesenyői családokért
Azonosítószám: TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-0192