Get Adobe Flash player

2019. október 19-án, szombaton du. 14. 30 -kor gyülekeztünk a szirmabesenyői görögkatolikus templomnál és vártuk a gyalogos zarándoklatra érkezőket, hogy a Sajópálfalai búcsú előesti szertartásokra a Könnyező Istenszülő tiszteletére megérkezzünk Sajópálfalára.

Dr. Szarka János parókus atya köszöntötte a gyalogos zarándoklat résztvevőit és elmondta a zarándoklat célját. Mert zarándokolni jó. Együtt zarándokolni még jobb. Tudjuk a célt és lépésről lépésre közelebb kerülünk hozzá. A lépések közelebb visznek a cél felé, de mi a cél?

A görögkatolikus templom elől indultunk a Szirmabesenyői Kisboldogasszony Templomba, ahol még csatlakoztak hozzánk a plébánia hívei és a sajókeresztúri görögkatolikus zarándokok is.

A szirmabesenyői rómaikatolikus templomban végzett rövid szertartás után Galó plébános úr köszöntötte a zarándokokat és  örömmel mondta, hogy a templom tornya megújul és fel van állványozva. Magasba nyúlik immár 200 éve és a mi énekeink is oda szállnak ezzel a zarándoklattal. Rövid kis vendéglátás után indultunk Sajóvámosra.

A vámosi görögkatolikus templomban rövid előadás és szertartás után István atya, a helybeli parókus köszöntötte a zarándokokat. Majd a görögkatolikus iskolába járó gyerekek Mária-énekét adták elő.

A szíves kínálás testileg is megerősített, új erőt öntött a zarándok lábakba a hátralévő 2 km-s útszakasz Mária énekekkel kísért jókedvű megtételéhez. A kegytemplomba érve a könnyező kép előtt imánkban Máriát hívtuk segítségül, hogy a résztvevő családokat, és a távollévő szeretteinket is, részesítse mennyei pártfogásába. 

Ez a zarándoklás is elősegítette „Noé bárkájának építését szirmabesenyői egyházközségünkben”. Zarándoklatunk végén rácsatlakoztunk a kegyhely búcsújának előesti programjára,majd a jelenlévő papság által közösen végzet koncelebrált, felemelő Szentmisén vettünk részt, ahol megértettük, hogy miért is jöttünk.

Fél kilenckor elfogyasztottuk a finom töltött káposztából és süteményekből álló vacsorát a zarándokház nagytermében.  

Köszönjük az EFOP pályázatunknak, hogy ezt a közösségi élményt, amit Máriának ajánlhattuk fel.

További képek ide kattintva elérhetőek.

Facebook

Keresés

Elérhetőség

3711 Szirmabesenyő,
Iskola utca 26.

Parókus:  Polyák Imre
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonszám:  (46) 421-691

Sticky Banners

Az oldalon lévők

Oldalainkat 28 vendég és 0 tag böngészi


"Noé bárkájának építése Szirmabesenyőn" nyertes projekt.

Kedvezményezett neve: Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség
Pályázat címe: "Noé bárkájának építése Szirmabesenyőn"
Azonosítószám: EFOP-1.3.7.-2017-00029
2018.02.01-2021.01.31."Hittel a szirmabesenyői családokért" nyertes projekt.
Kedvezményezett neve: Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség
Pályázat címe: Hittel a szirmabesenyői családokért
Azonosítószám: TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-0192