Get Adobe Flash player

A gyermekek számára az EFOP- 1.3.7-17-00029 „ Noé bárkájának” építése Szirmabesenyőn projekt keretén belül  rajzversenyt hirdettünk minden fórumon ( hittanórán, családcsoportban, plakáton és a szentmisén is).

Íme a plakát: A rajzok témája a „NE ÍTÉLKEZZ” volt. Összesen 20 alkotás érkezett be a kiírásra. A rajzokat a templomban állítottuk ki, ahol a Szentmise előtt és után három hétig megtekinthették az érdeklődők.

A rajzok segítségével megtudhattuk, hogy mit jelent a gyermekek számára az ítélkezés. Egyik rajzon, amely különdíjas lett, a gyermeknek a „Ne ítélkezz” témáról a - Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű-szólás jutott eszébe és ez jelent meg a rajzán is. A rajzokat háromtagú zsűri bírálta el előzetesen, parókus atya, a hitoktató és a projekt szakmai koordinátora. A tíz órai Szentmise után került sor az eredményhirdetésre. Harmadik helyet ért el Póka Molli. Második helyen Kollár Kázmér Huba végzett. Első helyre Petró Bendegúz rajza került. Különdíjban részesült Pizsik Vanda és Firtkó Dorina, de minden alkotás készítője jutalmat kapott, amit Dr Szarka János parókus atya és Virág Jánosné hitoktató adtak át a gyermekeknek. A gyermekek örömmel vették át az okleveleket és jutalmaknak. Ezen a programon minden gyermek részt vehetett, és rajzaikon keresztül fejezhették ki magukat arról, hogy nem szabad ítélkezni mások felett és ezzel reményeink szerint nőt az empátiára való képességük is. Az empátia tanulható és ez a program is hozzájárult, hogy ezt fejlesszük a gyermekekben. Köszönetünket fejezzük ki a szép rajzokért a gyermekeknek!

További képek ide kattintva elérhetőek.

Facebook

Keresés

Elérhetőség

3711 Szirmabesenyő,
Iskola utca 26.

Parókus:  Polyák Imre
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonszám:  (46) 421-691

Sticky Banners

Az oldalon lévők

Oldalainkat 21 vendég és 0 tag böngészi


"Noé bárkájának építése Szirmabesenyőn" nyertes projekt.

Kedvezményezett neve: Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség
Pályázat címe: "Noé bárkájának építése Szirmabesenyőn"
Azonosítószám: EFOP-1.3.7.-2017-00029
2018.02.01-2021.01.31."Hittel a szirmabesenyői családokért" nyertes projekt.
Kedvezményezett neve: Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség
Pályázat címe: Hittel a szirmabesenyői családokért
Azonosítószám: TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-0192