Get Adobe Flash player

Keresés

Legújabb fényképek

Ezt a programelemet előzetesen próbafolyamat és felmérés előzte meg. A próbákon a harmonikással hangolódott egymásra az éneklő és műsort adó közösség. A felmérést Parókus Atya végezte, hogy ki lenne az az egyedül élő településünkön, aki szívesen fogadná a kántáló csoportot.

A próbán a:

  • Fel nagy örömre,
  • Dicsőség a mennyben az Istennek,
  • Mennyből az angyal,
  • Csillag gyullad,
  • Az ég és a föld, énekeket gyakoroltuk be.

A kántáló csoport Szenteste a település Betlehemi-jászolnál találkozott kilenc órakor és vitte énekszóval az örömhírt és az ajándékcsomaggal már előzőleg megkeresett egyedül élők, magányosok és súlyos betegek számára. Ezzel elevenítettük fel a kántálás hagyományát és elmentünk azok ablaka alá, akik nem képesek a karácsonyi misére eljönni, sőt sok esetben már a házból sem tudnak kijönni segítség nélkül, vagy fekvőbetegek. Együtt emlékeztünk meg, hogy az igaz „világosság” Jézus születésével jött közénk. A betlehemi csillag fénye már több mint kétezer éve mutatja az utat, amelyen Jézust követve nekünk is járnunk kell. Rendkívül nagy örömmel vártak minket, és azt gondolom, hogy ezzel a programmal nemcsak meglátogattuk a betegeket, egyedül élőket, hanem lelkileg is segítettünk, ami ebben az időszakban még fontosabbá válik, mint máskor. A kántálás után a kántáló közösség a templomba érkezett meg és részt vett az éjféli Szentmisén. A program keretén belül 30 ajándékcsomag került kiosztásra.

További képek ide kattintva elérhetőek.

Facebook

Elérhetőség

Levélcím:
3711 Szirmabesenyő, Iskola utca 26.

Parókus:  dr Szarka János 

Telefonszám:  (46) 421-691

Tanácsadási alkalmak

Tanácsadási alkalmak:

 A tanácsadások igénybe vehetők a fenti projekt felnőtt fiataloknak- és a családcsoportnak tartott foglalkozásai kapcsán (2012 szeptemberétől – 2013 májusáig minden hónap 3. és 4. péntekjein 16,30-20,30 óráig).

 Szívességcsere központ

Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség a Szirmabesenyői Páli Szent Vince Szeretetszolgálattal együttműködve szívességcsere központot működtet a Szeretetszolgálat Szirmabesenyő Kossuth u. 3. sz. alatt lévő épületében. A szolgáltatás igénybe vehető a projekt időtartama alatt; hetente keddi napokon 14 – 16 óra között.

Bővebben...

Az oldalon lévők

Oldalainkat 21 vendég és 0 tag böngészi


"Hittel a szirmabesenyői családokért" nyertes projekt.
Kedvezményezett neve: Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség
Pályázat címe: Hittel a szirmabesenyői családokért
Azonosítószám: TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-0192