Get Adobe Flash player

Keresés

Legújabb fényképek

A gyermekek számára rajzversenyt hirdettünk minden fórumon, hittanórán, családcsoportban és a misén is. A rajzok témája „Mi közösségünk” volt. Összesen 20 alkotás érkezett be a kiírásra. Az alkotásokat a templomban állítottuk ki, ahol a Szentmise előtt és után több vasárnap megtekinthették az érdeklődők. A rajzok segítségével megtudhattuk, hogy mit jelent a gyermekek számára a közösségünk. A legtöbb gyermek a közösségünket a templomban képzelte el és azt jelenítette meg a rajzán is, azonban sok programunk is megjelent az alkotásokon (Pl: Balatonboglári nagycsaládos tábor, Hittan tábor stb.) Ezeken, a programokon példát mutatunk a társadalmi befogadásról, a szabadidő hasznos eltöltéséről és szemléletformáló hatása is volt. A rajzokat háromtagú zsűri bírálta el előzetesen, Parókus Atya, a hittan oktató és a projekt szakmai koordinátora. A Szentmise után került sor az eredményhirdetésre. Harmadik megosztott helyet ért el Kollár Kolos és Jávorszki János. Második helyen Petró Bendegúz és Firtkó Dorina végeztek. Első helyre Pizsik Vanda Kata nagyon szépen kidolgozott rajza került. Különdíjban részesült Póka Molli és Poráczki Zsolt, de minden alkotás készítője jutalmat kapott, amit Dr Szarka János Parókus Atya adott át a gyermekeknek. A gyermekek nagyon örültek a nyereményeknek, jutalmaknak. Ezen a programon minden gyermek részt vehetett. Bevonódtak a gyerekek a rajzaikon keresztül az egyház identitáserősítésébe és érezhették, hogy a hit az egyik legnagyobb megtartó erő a közösségünkben. A rendezvényen több önkéntes és gimnáziumi tanuló került bevonásra, szervezésben és lebonyolításban is. Köszönetünket fejezzük ki a szép és igényes rajzokért a gyermekeknek!

További képek ide kattintva elérhetőek.

Facebook

Elérhetőség

Levélcím:
3711 Szirmabesenyő, Iskola utca 26.

Parókus:  dr Szarka János 

Telefonszám:  (46) 421-691

Tanácsadási alkalmak

Tanácsadási alkalmak:

 A tanácsadások igénybe vehetők a fenti projekt felnőtt fiataloknak- és a családcsoportnak tartott foglalkozásai kapcsán (2012 szeptemberétől – 2013 májusáig minden hónap 3. és 4. péntekjein 16,30-20,30 óráig).

 Szívességcsere központ

Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség a Szirmabesenyői Páli Szent Vince Szeretetszolgálattal együttműködve szívességcsere központot működtet a Szeretetszolgálat Szirmabesenyő Kossuth u. 3. sz. alatt lévő épületében. A szolgáltatás igénybe vehető a projekt időtartama alatt; hetente keddi napokon 14 – 16 óra között.

Bővebben...

Az oldalon lévők

Oldalainkat 23 vendég és 0 tag böngészi


"Hittel a szirmabesenyői családokért" nyertes projekt.
Kedvezményezett neve: Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség
Pályázat címe: Hittel a szirmabesenyői családokért
Azonosítószám: TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-0192