Get Adobe Flash player

Keresés

Legújabb fényképek

Az érzékenyítő csoportfoglalkozás harmadik csoportja 12 tagot számlált. Ebben a csoportban is a bemutatkozásunkat követték a szabályok tisztázása. Nyitottan és lelkesen fogadtak minket.

A kívülálló játékot ez a csoport játszotta el a legtöbb szituációban.  A gyerekekkel átbeszéltük a gyakorlatot, amikor a csoport két tagjai is elmesélte, hogy hogyan illeszkedett be az új osztályközösségébe és milyen „fogadásban/fogadtatásban részesültek”. Elmesélték, hogy az új osztályukban, emlékezetes volt az első bejövetel és szorongással voltak teli.

Ez a csoport maga határozta meg a halláskárosodott emberek fogalmait (siket, jelelés stb.)

Az ehhez kapcsolódó játékból is minden „üzenetet” kipróbáltak és megpróbálták át is adni.

A filmet ebben a csoportban is hosszasan elemeztük, és új aspektusok is előkerültek, amelyekre az előző csoportok tagjai nem gondoltak. Több gyerek mondta, hogy ezt még jobban átgondolja és a záró körben is a film előkerült és annak a mondanivalója.

A csoportfoglalkozáson erősödött a befogadó, elfogadó szemlélet. Reményeink szerint növekedett az egymás iránti empátia, elfogadás. A gyakorlatok és a beszélgetések egyaránt azt a célt szolgálták, hogy mintát adjunk, a helyes viselkedésre és segítségnyújtásra például a siket, nagyothalló emberekkel való találkozásunk és segítségnyújtásunk során.

További képek ide kattintva megtekinthetőek.

Facebook

Elérhetőség

Levélcím:
3711 Szirmabesenyő, Iskola utca 26.

Parókus:  dr Szarka János 

Telefonszám:  (46) 421-691

Tanácsadási alkalmak

Tanácsadási alkalmak:

 A tanácsadások igénybe vehetők a fenti projekt felnőtt fiataloknak- és a családcsoportnak tartott foglalkozásai kapcsán (2012 szeptemberétől – 2013 májusáig minden hónap 3. és 4. péntekjein 16,30-20,30 óráig).

 Szívességcsere központ

Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség a Szirmabesenyői Páli Szent Vince Szeretetszolgálattal együttműködve szívességcsere központot működtet a Szeretetszolgálat Szirmabesenyő Kossuth u. 3. sz. alatt lévő épületében. A szolgáltatás igénybe vehető a projekt időtartama alatt; hetente keddi napokon 14 – 16 óra között.

Bővebben...

Az oldalon lévők

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi


"Hittel a szirmabesenyői családokért" nyertes projekt.
Kedvezményezett neve: Szirmabesenyői Görög Katolikus Egyházközség
Pályázat címe: Hittel a szirmabesenyői családokért
Azonosítószám: TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-0192